Het magazine voor West-Brabant en de Gemeente Tholen
 • Het gratis
  huis-aan-huismagazine
  in uw regio!
 • Zwanger (worden) op eiland Tholen?

  18 mei, 2020  Heb je een zwangerschapstest gedaan die positief is? Gefeliciteerd! Vanaf dat moment breekt er een bijzondere tijd in je leven aan. Waarschijnlijk gaan er veel emoties door je hoofd, zeker als je lang op dit moment hebt moeten wachten. Het is heel logisch dat je je zorgen maakt of onzeker voelt over de komende periode. Daarom is het belangrijk om contact op te nemen met een zwangerschapspraktijk bij jou in de buurt. De verloskundigen van Sifra begeleiden aankomende ouders met professionele zorg en advies tijdens de zwangerschap en kraamperiode. De praktijk bestaat al 15 jaar en is gevestigd in Tholen.

  Zwanger in de gemeente Tholen: wat nu?

  Zodra je weet dat je zwanger bent kun je je aanmelden via onze website: www.svpt.nl/zwanger/aanmelden/. Je kunt ons ook bellen via 0166 – 604 664 of een e-mail sturen naar sifra@bravis.nl. We plannen dan een eerste afspraak met je in, zodat we kennis kunnen maken en controles uit kunnen voeren. Hierbij is je partner natuurlijk ook welkom.

  Bij een eerste zwangerschap is de kans groot dat je een hoop vragen hebt, aarzel niet op die te stellen! Wij nemen uitgebreid de tijd om je vragen te beantwoorden. Een tip die wij vaak meegeven is om je vragen voor de afspraak op te schrijven.

  Onze praktijk

  Sifra verloskundige praktijk is vernoemd naar een van de eerstgenoemde verloskundigen (zij werden toen nog vroedvrouwen genoemd) in de geschiedenis (Exodus 1, vers 15 t/m 20). Wij halen inspiratie uit de wijze waarop zij haar vak als verloskundige met zorg en toewijding uitoefende.

  Ons team verloskundigen bestaat uit Marlien, Sytske en Tara. Opgeteld hebben wij ruim 60 jaar ervaring in het vak. Samen zijn wij met zorg, aandacht en visie betrokken bij jou en je kindje. Dit doen we in de mooie en minder mooie periodes van je zwangerschap: wij bieden altijd een luisterend oor.

  Zwanger worden? Bezoek ons kinderwensspreekuur

  Tijdens ons kinderwensspreekuur begeleiden we koppels die graag gezond zwanger willen worden. Online zijn veel tips en tricks te vinden over het vergroten van de kans op een zwangerschap. Wij geven liever persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn. Je krijgt van ons uitleg over het slikken van foliumzuur, een gevarieerd en gezond dieet, medicijngebruik en de gevolgen van roken en alcoholgebruik.