Het magazine voor West-Brabant en de Gemeente Tholen
 • Het gratis
  huis-aan-huismagazine
  in uw regio!
 • 450-jarig Nieuw-Vossemeer doet zichzelf een feestje cadeau

  Uw Regio mei 2017

  Uw Regio
  mei 2017

  Dit jaar bestaat Nieuw-Vossemeer 450 jaar. Reden voor een feestje! Enkele bewoners, Jan Knuit, Niek Perdaems, Giscard van Tilburg en Jos van Treijen, richten in 2015 het feestcomité 450 jaar Nieuw-Vossemeer op. Het resultaat van twee jaar voorbereidingen is een bomvolle feestweek. “Het wordt echt een feest van Vosmeer, voor Vosmeer,” vertelt Jan Knuit. “Zo’n kroonjaar maak je maar één á twee keer in je leven mee, dan wil je er toch bij zijn?’

  “Het duurde even voor alle Nieuw-Vossemeerders op stoom waren, maar nu de feestweek in zicht komt raakt iedereen goed op stoom,” vertelt voorzitter Jos van Treijen. De laatste voorbereidingen van het feest zijn nog in volle gang. Voor verschillende activiteiten is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. Op zaterdag 10 juni wordt de feestweek officieel geopend door de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Voorafgaand zal hij bij het Watersnoodrampmonument nieuwe borden met daarop namen van de slachtoffers onthullen. “Het leek ons mooi om de feestweek op deze manier te starten. De Watersnoodramp maakt deel uit van de geschiedenis van ons dorp en heeft grote impact gehad”, vertelt bestuurslid Jan Knuit, tevens lid van Heemkundekring Nieuw-Vossemeer.

  Hoogtepunten van de feestweek worden de Brabantse Wal Dag op zondag 11 juni, de theatrale uitvoering van het Spektakel van Nieuw-Vossemeer op donderdag 15 juni en de afsluiting op zaterdag 17 juni met een boergondisch ontbijt, highland games, een barbecue en een feestavond met feestband Storm. Wandelliefhebbers komen volop aan hun trekken. Verspreid over de week worden in totaal vier wandelroutes van 20, 30, 50 en 80 kilometer georganiseerd.

  Het feest wordt door de lokale verenigingen en heel veel vrijwilligers georganiseerd. “Mooi om te zien dat mensen op zo’n klein dorp bereid zijn om samen te werken. Iedereen heeft er heel veel tijd in gestoken. Wat mij betreft mag er dan ook wel een pluim naar alle mensen die dit mogelijk gemaakt hebben. Als feestcomité zetten wij de boom op, maar we hebben anderen nodig om ‘m te versieren.”

  Lees verder in het magazine