Het magazine voor West-Brabant en de Gemeente Tholen
 • Het gratis
  huis-aan-huismagazine
  in uw regio!
 • “We zijn weer volledig in de reismodus”

  Uw Regio juli 2017

  Uw Regio
  juli 2017

  Voordat onze globetrotters vertrokken voor een nieuwe reis richting Oost-Europa, verbleven ze enkele weken op een camping op Tholen. De stop op Zeeuwse grond wordt benut om enkele verbeteringen aan de truck door te voeren, maar ook om tijd met familie en vrienden door te brengen.

  “Het voelt al snel weer helemaal vertrouwd als we terug zijn op het eiland Tholen”, vertelt JP. “Mensen vinden het bijna gewoon wanneer ze ons zien. Toch voelt het voor ons compleet anders. Zeker de eerste weken, want in alles lijkt het of we 180 graden om moeten in Nederland.”

  In het zuiden van Frankrijk regelden en bevestigden de globetrotters een verblijfplaats op landschapscamping Kruijtenburg in Poortvliet. “Ondanks dat we de naam en locatie kenden, waren we er nog niet eerder geweest”, geeft Hannie aan. “Sinds onze wereldreis keren we jaarlijks terug, maar deze keer is het voor ons een uniek moment; voor de allereerste keer rijden we met ons eigen voertuig terug naar Nederland.”
  “De landschapscamping is een super locatie; aan rust en ruimte geen gebrek”, vertelt JP. “Na drukke dagen vol afspraken is het heerlijk relaxed ‘thuis’ komen in onze truck.”

  In de vertrouwde Thoolse omgeving wordt de tijd benut om een aantal verbeteringen en veranderingen aan de truck door te voeren. De globetrotters kamperen daarom een aantal dagen in de werkplaats van de interieurbouwer. JP is in zijn element in deze periode, de gereedschapskisten komen bijna dagelijks tevoorschijn.

  “Het is niet alleen maar werken”, zegt JP. “We maken genoeg tijd vrij om vrienden en familie te bezoeken. Dat is de reden dat we hier zijn. We gaan uit eten bij – voor ons – nieuwe locaties; onder andere bij brasserie-restaurant Huys van Roosenvelt. Onverwachts ontmoeten we Rien Tholenaar, die vol enthousiasme over dit succes vertelt. Dat we precies in deze periode van het jaar in Tholen zijn, is zeker geen toeval. Op een mooie, zonnige dag vieren we samen het verjaardagsfeest van Hannie’s vader: 80 jaar. Wat een leeftijd!”

  Langzaamaan komt het vertrek van de globetrotters in zicht. De komende tijd verkennen ze Oost-Europa. “Via Duitsland en Polen, willen we Letland, Litouwen en Estland bezoeken”, vertelt Hannie. “Om optimaal te kunnen genieten van de warmere temperaturen, is juni een mooie tijd om op pad te gaan.” Nadat de definitieve vertrekdatum een keer was uitgesteld, is de reis begonnen. “De eerste dagen verliepen dit keer anders, maar nog geen week later hebben we samen de smaak alweer te pakken. We zijn volledig in de reismodus.” De globetrotters trekken door Duitsland waar ze vanuit een locatie aan de jachthaven op de fiets naar Hannover rijden om onder andere de Altstadt te bezoeken. Ze vervolgen hun route via de rustigere wegen richting Potsdam en Berlijn. Hannie: “Onderweg komen we in Gifhorn. Dit stadje kennen we totaal niet, maar verrast ons enorm. Er is een groot museum met zestien verschillende molens en een Russische kerk.”

  Onze globetrotters hebben de smaak duidelijk weer te pakken! Uiteraard blijven wij hun reiservaringen met u delen.

  Lees verder in het magazine